Община Пловдив отново загуби делото за терена зад хотел „Санкт Петербург”

Автор: Благовест Андонов 7238
Община Пловдив отново загуби делото за терена зад хотел „Санкт Петербург”

Община Пловдив отново загуби делото срещу "Парадайс Гардън Резидънс“ за терена зад хотел „Санкт Петербург” в Административния съд. Този път фирмата, управлявана от Байрям Солак, е спечелила дело, с което се отменя мълчаливият отказ за премахването на тоалетната в частния парцел, съобщи trafficnews.bg.

От фирмата са поискали постройката да бъде премахната, тъй като тя е вредна в санитарно-хигиенно отношение и опасна за здравето на хората битова сграда. Искането е било направено още на 5 юли 2019 година, но и до този момент Байрям Солак не е получил отговор.

Тоалетната, която не се използва от години, бе смятана за изключително силен коз в ръцете на Община Пловдив срещу опитите терена да бъде застроен. Причината е, че тя е общинска собственост, като на практика по този начин градската администрация се превръща в съсобственик заедно с   "Парадайс Гардън Резидънс“.

През март тази година бе гръмнал скандал, че неизвестни лица са се опитали да разбият тоалетната, като по този начин компрометират състоянието и по време на експертизата.

Вещо лице, което е архитект е извършило проверката, като то е заключило, че обектът няма налични строителни книжа , като той не е годен за ползване и експлоатация , като е и вреден  в санитарно-хигиенно отношение. Самата тоалетна че е строена през 1961 г и е с изтекъл ресурс, както и че са налице няколко сигнала в общината срещу съществуването й.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина