Община Пловдив отново дотира МВР, дава им пари да се борят с шофьорите наркомани

Автор: Благовест Андонов 4643
Община Пловдив отново дотира МВР, дава им пари да се борят с шофьорите наркомани

Община Пловдив продължава да подпомага областната дирекция на МВР, като от местния бюджет ще бъдат заделени 10 000 лева за закупуването на полеви тестове за наркотици. Предложението е входирано до Общинския съвет, а съветниците трябва да решат дали да заделят сумата, а след това да дарят тестовете.

В мотивите е записано, че с цел да се осигури по-голям контрол на водачите на ППС и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки ПТП-та е необходимо да се осигурят полеви тестове „Dreger Drug Check 3000” за установяване наличието  на наркотични вещества  или техни аналози.

През последните години на пловдивската полиция бяха направен редица дарения от страна на градските власти. Миналата година бе направено същото дарение, но в размер на 5000 лева.  Преди това се отпуснаха 53 700 лева, за да се ремонтира караулката на КАТ на Карловско шосе.

Най-голямото дарение през този мандат бе през 2016 година, когато се осигуриха 130 000 лева за газов хроматограф с масселективен детектор. След това с остатъка от него в размер на 44 000 лева бе закупен апарат за техническо изследване и установяване на фалшификации на документи, нови батерии за радиостанции и дрон на стойност 44 020 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина