Община Пловдив и фонтанът с пеликаните грейват в зелено за Европейския ден на донорството

Автор: Plovdiv Now 3607
Община Пловдив и фонтанът с пеликаните грейват в зелено за Европейския ден на донорството

По повод Европейския ден на донорството и трансплантацията седем български града ще осветят свои емблематични места. На 10 октомври, след 19.00 ч., в зелено - цветът на донорството и трансплантацията, ще бъдат осветени Националният дворец на културата в София, Щабът на Военноморските сили във Варна, фонтанът с пеликаните на пл. „Стефан Стамболов“ и сградата на общината в Пловдив, Параклисът мавзолей „Св. Георги Победоносец“ в Плевен, крепостта „Царевец“ във Велико Търново и сградите на общини Русе и Бургас.

В града под тепетата, фонтанът с пеликаните пред общината на пл. „Стефан Стамболов“ и фасадата на сградата на община Пловдив ще светнат в зелено точно в 20.00 ч.

Целта на отбелязването на този ден е да се насърчи обществения дебат и да се повиши осведомеността за донорството на органи, тъкани и клетки като начин за подобряване и спасяване на човешкия живот. Европейският ден на донорството и трансплантацията е възможност да се почетат всички донори на органи и техните семейства, както и да се благодари на медицинските специалисти по донорство и трансплантация, които помагат да се спасят животи и да се подобри качеството на живот на много хора.

В периода 12 – 16 октомври като инициатива по Националната програма за насърчаване на донорството и подпомагане на трансплантацията в Република България 2019 - 2023 г., доброволци на Български младежки Червен кръст ще раздават информационни материали за донорството и трансплантацията в десет български града.

Пловдив  това ще се случи на 12 и 15  октомври, от 13.00 ч. до 14.30 ч., пред „Виенски павилион“ – Цар Симеонова градина.

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ изказва благодарност към своите партньори: Български Червен кръст, Национален дворец на културата, Национална галерия, Столична община и общини Варна, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Русе и Бургас за оказаните подкрепа и съдействие в организирането на събитията по повод Европейския ден на донорството и трансплантацията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина