Обсъждат последни детайли за тестването на 1000 души за COVID 19 в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3984
Обсъждат последни детайли за тестването на 1000 души за COVID 19  в Пловдив

Детайлите за предстоящото изследване на 1000 души в Пловдив, тестовете, които ще бъдат използвани, и подборът на участниците в проучването ще бъдат обсъдени утре. В Областна администрация ще се проведе среща на работната група, сформирана със заповед на здравния министър, която ще организира в Пловдив представителното епидемиологично проучване за COVID-19. Ще бъде осъществена и конферентна връзка с главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който е председател на групата.  

В работната група са включени областният управител Дани Каназирева, д-р Савина Стоицова от НЦЗПБ, проф. Карен Джамбазов –изпълнителен директор на УМБАЛ “Свети Георги“, проф. Мариана Мурджева –ректор на МУ, доц. Мария Атанасова, завеждащ на лабораторията по имунология, д-р Сийка Димчева от РЗИ -секретар на комисията, проф. Йорданка Стоилова и проф.Ани Кеворкян от  Катедра “Епидемиология и Медицина на бедствените ситуации” и д-р Ралица Райчева от Катедра „Социална медицина и обществено здраве“ на Медицинския университет.

Както вече съобщихме, идеята е да посочат на картата определени точки, които да обхваната всички райони на Пловдив. Те ще бъдат поставени напълно случайно върху 6-те района на Пловдив.

„Ще пуснем писма и  изпратим екипи – поне 10.  На всяка точка ще се посетят по 30 адреса. Основната цел са домакинствата. Ще бъдат изследвани всички от домакинствата, независимо дали е един човек, двама или 14 души в едно жилище в Столипиново. Така ще има представителност на извадката – възраст, етнически групи и други”, обясни в края наминалия месец доц. Кунчев. Той каза, че има редица искания от пловдивчани, които искат доброволно да се включват в изследването, но това не е възможно, тъй като методиката не го позволява.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина