Обсъждането на бъдещето на ул.“Иван Вазов“ отново се отлага

Автор: Plovdiv Now 4066
Обсъждането на бъдещето на ул.“Иван Вазов“ отново се отлага

Предвиденото за 19 август представяне на идеите на Община Пловдив за развитието на емблематичната пловдивска улица „Иван Вазов“ се отлага заради задължителната карантина на Главния архитект Димитър Ахрянов. Концепцията трябваше да бъде представена в сряда в Градската художествена галерия на ул. „Гладстон“.

Припомняме, че главният архитект  Ахрянов сам обяви във фейсбук профила си, че е заразен с COVID-19. Той бе поредният общински служител,  заразен с вируса.  Преди това положителни тестове дадоха кмета на „Източен” Иван Стоянов и шефът на ПР отдела Руска Вълева. След тях още петима общински служители към „Устройство на територията” се оказаха с положителни проби. Всички заразени са от един етаж в Партийния дом. 

Заради новите случаи кметът Здравко Димитров разпореди спешна проверка на мерките за превенция от коронавирус при осъществяване на административното обслужване на гражданите и предпазване на служителите, които работят на първа линия.

Очаква се нова дата, след изтичане на карантината .  В същото време, над 44% от пловдивчани са на мнение, че ул. „Иван Вазов” трябва да стане пешеходна. Това показва резултатът от анкетата на TrafficNews.  Други близо 13% са на мнение, че зоната може да се направи тип „споделена” – коли и пешеходци заедно на едно ниво, но без да се паркира по нея. 39% обаче са на мнение, че статутът на улицата трябва да си остане, както е досега.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина