Образователни и творчески занимания на Фестивала на пеперудите в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4123
Образователни и творчески занимания на Фестивала на пеперудите в Пловдив

Като част от Фестивала на пеперудите Природонаучният музей в Пловдив предлага на своите посетители интересни занимания с образователен и творчески характер. Това ще стане на 23 и 24 септември.

Всеки, закупил билет за Експозицията, ще има възможност да се включи в образователни и креативни дейности на пеперудена тема. Те ще се провеждат във фоайето на музея и в зала Бозайници с продължителност от 10:00 до 16:00:

- Павилион „Метаморфоза“– демонстрация за живота на пеперудите

- Игра „Открий ме в джунглата“ с тропически пеперуди

- Ателие „Пеперудено оригами“

- Ателие за изработване на пеперудени колажи и сувенири

Видео материал за обитателите на зала „Тропик“

- Фото-павилион „Червен аполон“ в парк „Дондукова градина“ зад музея

През целия месец септември в зала „Ботаника“ е представена изложба на рисунките от конкурс „Пеперуден свят“, за които може да се гласува до 30 септември на музейната Фейсбук страница: https://www.facebook.com/RegionalNaturalHistoryMuseumPlovdiv/  

Програмата на 23.09.2021 (четвъртък) ще завърши с интересната лекция на доц. д-р Марио Лангуров, която започва в 18:00 в зала Планетариум.

Формуляр за записване за лекция „В света на пеперудите - поглед отвъд видимото“ с доц. д-р Марио Лангуров: https://forms.gle/urRFzQeFU2LMyb9S8

Проектът е част от Програма „Наследство на Европейска столица на културата. Събитията се провеждат при стриктно спазване на актуалните противоепидемични мерки.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина