Областният управител събира днес депутати, кметове и бизнеса за водоснабдяването на Пловдив от Въча

Автор: Plovdiv Now 4164
Областният управител събира днес депутати, кметове и бизнеса за водоснабдяването на Пловдив от Въча

Областният управител Здравко Димитров  организира Кръгла маса-дискусия на тема: „Водоснабдяването на гр. Пловдив и населените места от област Пловдив от каскада „Доспат – Въча“ – предпоставка за подобряване качеството на живот и съществен фактор за устойчиво икономическо развитие на региона“.

Кръглата маса, на която са поканени пловдивските депутати, експерти от министерствата, ВиК, кметовете на Пловдив и други 10 общини в областта, както и представители на бизнеса и синдикатите, ще се срещнат в понеделник в сградата на областна администрация.

Качеството на обществените услуги определя облика и възможностите за
икономическо развитие на всеки един регион, община и населено място. Основно място в този сектор заема дейността ВиК, чрез която се предоставя най-важната и жизнено-необходима услуга на обществото - доставката на питейна вода и отвеждането на отпадъчните води. Дейността и качеството на тази услуга касае всеки един от нас, жители и гости на съответните населени места, нашите домакинства, промишлеността и останалите дейности в сферата на
обществени услуги, пишат от областна управа.

Припомняме, че обществената поръчка за предпроектните проучвания е спряна от КЗК. Една от фирмите жали избора на израелската компания „АШ Индъстрийз” ООД, която бе класирана на първо място.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина