Областният управител подари икона за 50-годишнината на Отделение по диализно лечение към УМБАЛ “Свети Георги”

Автор: Plovdiv Now 1957
Областният управител подари икона за 50-годишнината на Отделение по диализно лечение към УМБАЛ “Свети Георги”

Отделението по диализно лечение към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив отпразнува с голямо тържество 50-годишния си юбилей. На официалната церемония на бул. Васил Априлов 15А присъстваха изпълнителният директор на университетската болница проф. д-р Карен Джамбазов, началникът на клиниката д-р Георги Цочев, областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев, представители на Пловдивската Митрополия, както и настоящи и бивши медицински специалисти на отделението.

“Изказваме благодарност към всички служители за тяхната постоянна отдаденост и висок професионализъм. През годините научихме, че всеки пациент е уникален и заслужава индивидуално внимание. Следователно, се грижим за тях като за семейство, споделяйки техните радости и болки”, сподели д-р Цочев.

Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев подари икона на Света Богородица като знак на благодарност към медицинския екип и пожела здраве и успехи. “Това, което правите е достойно за възхищение. От името на цялата областната администрация и от мое име, изказвам искрени благодарности за вашата отдаденост, професионализъм и постоянен стремеж към вашето развитие с единствената цел – да давате най-доброто, на което сте способни, в името на човешкия живот.“ – сподели Илия Зюмбилев.

“Точно на днешния ден преди 50 години е проведена първата хемодиализа от един човек, който е бил откровен новатор. Методиката на хемодиализа с апарат, конструиран тук, при нас. Знаете колко е трудно да промениш мисленето на хората да свикнат с нещо ново и то да стане рутина, която днес, 50 години по-късно, спасява човешки животи. 50-годишнината е време за равносметка и отварянето на врата към бъдещето. Аз се надявам искрено, че само след една година ще бъдете в нова обстановка с по-добри условия за вас и вашите пациенти. Пожелавам ви го от все сърце!”, каза проф. Джамбазов.

Във финала на церемонията д-р Цочев поднесе статуетки като символ на признание за отдадената работа през годините на д-р Етел Капон и д-р Панчо Ставрев.

Церемонията приключи с водосвет от Свещеноиконом Виктор Христев от Митрополитския храм “Света Марина”, който изпя молитва за здраве и благополучие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина