Обилни валежи в Пловдив утре

Автор: Plovdiv Now 6517
Обилни валежи в Пловдив утре

Жълт код за обилни валежи е обявен утре в Пловдив и още 7 области - Благоевград, Софийска област, Кюстендил, Смолян, Кърджали, Хаското и Пазарджик.

В Пловдив се очакват значителни валежи от дъжд, количества - предимно до 25-30 л/кв.м, на отделни места в планинските райони на областта - до около 50 л/кв.м. Температурите под тепетата обаче остават сравнително високи - 2 градуса минимална и 10 градуса максимална.

За цяла Североизточна България пък е обявен жълт код за опасен вятър. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток със средна сткорост 14-19 м/с и пориви до 22 м/с.

До края на деня времето над страната ще бъде предимно облачно и мъгливо. На отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

През следващото денонощие ще бъде облачно. През нощта на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Преди обяд от запад валежите ще се усилят, в югозападните райони ще са значителни по количество, сочи прогнозата на НИМХ към БАН. След обяд ще обхванат и Централна България. През нощта срещу вторник на места в западната половина от страната дъждът ще премине в сняг. Ще духа умерен, в североизточната половина от страната и силен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, малко по-високи по Южното Черноморие, а максималните - между 6° и 11°.

В планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. В масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа умерен, временно силен юг-югоизточен вятър. Привечер и през нощта срещу вторник по проходите ще има условия за навявания. Максимална температура на 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен изток-северозиточен вятър. Максимални температури на въздуха между 9° и 11°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина