Обичате ли ли пеперудите? Интересни лекции ще има в Природонаучния музей

Автор: Plovdiv Now 6726
Обичате ли ли пеперудите? Интересни лекции ще има в Природонаучния музей

Природонаучният музей в Пловдив представя две изключително ценни събития за любителите на пеперудите. Като част от „Фестивал на перудите“, организиран по проект на Програма „Наследство" на Европейска столица на културата, са предвидени две образователни лекции с изтъкнати български учени, изучаващи най-обичаните летящи насекоми - пеперудите.

На 18.09.2021 от 18:00 в Планетариума на РПНМ – Пловдив - "Непознатите пеперуди - методи на събиране, изучаване и опазване" с доц. д-р Стоян Бешков.

Доц. д-р Бешков е възпитаник на Софисйкия университет "Св. Климент Охридски", от дълго време се занимава с фаунистика, систематика, зоогеография и опазване на пеперудите (Lepidoptera) на Балканския полуостров и в Турция. В настоящия момент е завеждащ отдел Безгръбначни животни в Националния природонаучен музей при Българската академия на науките в София и активно работи по различни научни проекти.

Поради актуалните противоепидемични мерки на лекцията могат да присъстват до 30 души, настанени през място на седалките в зала "Планетариум". Първите 30 записали се чрез електронния формуляр по-долу ще имат удоволствието да чуят и видят интересното представяне на доц. д-р Бешков.

На 23.09.2021 от 18:00 в Планетариума на РПНМ – Пловдив - "В света на пеперудите - поглед отвъд видимото" с доц. д-р Марио Лангуров.

Доц. д-р Лангуров също е част от екипа на Националния природонаучен музей при Българската академия на науките, неговите начуни интереси включват таксономия и систематика на мухи от семество Phoridae (Diptera), дневни пеперуди от Балканския полуостров и Мала Азия, биологично разнообразие и консервационни проблеми на безгръбначните животни. На лекцията в музея той ще ни запознае с някои интересни тайни от живота на дневните пеперуди.

Първите 30 записали се чрез електронния формуляр по-долу ще имат удоволствието да чуят и видят на живо представянето на доц. д-р Лангуров.

Линк към формуляра за записване: https://forms.gle/hbS6RDS5VFLvQtbg9

Събитията са с вход свободен и продължават традицията на музея за популяризиране на науката сред гражданите и гостите на град Пловдив. За широката публика е предвидено лекциите да бъдат професионално записани и в последствие качени на дигиталните платформи на музея.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина