Ново пререкание между шофьори на пътя в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2641
Ново пререкание между шофьори на пътя в Пловдив

Ново пререкание между шофьори на пътя в Пловдив. Водач е влязъл в спор с друг заради маневра на централен булевард. Това се случило в района на Баня старинна, на бул. „6-ти септември“. Последвало догонване и блокиране на пътя от страна на един от мъжете. За щастие този път не се е стигнало до физическа саморазправа, пише glasnews.bg

„Колегата с рег. номер РВ2292МА мина на червено 5 секунди след като е светнал червения светофар за него, след което ме последва в уличката, засече ме и ми се развика, че съм бил малоумен, че съм направил обратен завой пред него, че можело да кара деца в колата и прочие. Колега, дано когато караш деца, поне тогава да спазваш правилата за движение по пътищата. А ако извъртиш същия номер на някой по-сприхав от мен, може и боя да си изядеш,“ написа потърпевшият, който публикува и кадри.

Според коментиращи в основата е забранен ляв завой на светофара на булевардите „6-ти Септември“ и „Цар Борис III-ти Обединител“.

По този въпрос законът гласи:

Съгласно правилата за движение завиването в обратна посока се извършва наляво от най-лявата пътна лента по посока на движението. Ако пътното платно е с недостатъчна широчина, се допуска завиването в обратна посока да започне и от друга част на платното за движение, но водачът на завиващото пътно превозно средство е длъжен да пропусне и попътно движещите се от лявата му страна пътни превозни средства.

При завиване в обратна посока водачът задължително пропуска насрещно движещите се пътни превозни средства!

Ако на кръстовище, където е разрешена маневрата „обратен завой“ при завиване в обратна посока на кръстовището не се разрешава движение назад.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина