Нови крайни мерки предлага здравният министър - на практика затваряне на държавата

Автор: Plovdiv Now 9530
Нови крайни мерки предлага здравният министър -  на практика затваряне на държавата

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов предлага нови крайни ограничителни мерки, които на практика са затваряне на държавата. Те трябва да влязат от петък, като преди това се гласуват в Народното събрание.  

Ето какво предлага здравният министър:

- Удъжаване на до март извънредната епидемична обстановка

- Преустановяна на практики, стажове и извънкласни дености 

- Преустановяване на организираните спортни мероприятия, конкурси, семинари и частни тържества - сватби и пр. 

- Преустановяване работата на заведенията за хранене, игрални зали, барове и др. Остават да работят само доставки по домовете. 

- Преустановяване на  работата всички големи магазини , с изключение на хранителните магазини, аптеки и банкови и финансови институции

- Спират се всички организирани екскурзии.

"Няма по-висша ценност от живота. Не можем да губим лекари, учители, възрастни. Ние не налагаме локдаун, всички ще го наложим. Трябва да се обедими в името на живота", мотивира решението си министърът, като увери, че КПП-та няма да има.

"Министерски съвет ще обсъди предложните мерки и ще вземе решение. От всички данни, от всички Европейски държави, тези мерки ще дадат резултата най-рано след 8 дни. Очакваме след 2 седмици до 21 дни да има резултат. Не сме обсъждали детайли. Ще обсъдим с всички секторни министри тези мерки, за да изчерпим всички детайли. Очакваме преди празниците да има резултат. Показателите, които следим, за да отхлабим мерките - много е важно е броя на постъпващите в лечебните системи, както и броя на починалите – от лекари, до учители и млади хора. Категорично няма да въведен КПП-та, те не дават резултати”, каза министър Ангелов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина