Нови касови апарати за търговците, регистрирани по ДДС

Автор: Plovdiv Now 4688
Нови касови апарати за търговците, регистрирани по ДДС

До края на март 2019 г. регистрираните по ДДС лица трябва да сменят касовите си апарати. За това предупредиха от Националната агенция за приходите във връзка с новите изисквания към фискалните устройства, софтуерите за управление на продажбите в търговските обекти и интегрираните автоматизирани системи за управление на търговската дейност. Срокът за нерегистрираните по ДДС лица е до края на юни идната година.

31 март е крайната дата и за регистрираните по ЗДДС лица, които използват софтуер за управление на продажби. До тогава те трябва да приведат дейността си в съответствие с новите разпоредби, а до 31 май трябва да подадат в НАП информация за използвания софтуер. За нерегистрираните по ЗДДС лица, които използват софтуер за управление на продажби, крайните срокове са съответно 30 юни и 31 август 2019 г.

От 1 декември производител и/или разпространител на софтуер за управление на продажбите може  да  декларира съответствие на програмен продукт с изискванията на Наредба Н-18/2006 г., като това ще става с квалифициран електронен подпис чрез електронна-услуга, достъпна на интернет страницата  на НАП.

Софтуерите, за които е декларирано съответствие, ще бъдат включени в публичен списък, достъпен на интернет страницата на НАП.

Изискванията към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин, влизат в сила от 29 декември тази година. Лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин към тази дата трябва да подадат информация за това в срок до 29 март 2019 г.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина