Новата учебна година: Ако има случай на коронавирус в класа, учениците минават на електронно обучение

Автор: Plovdiv Now 8637
Новата учебна година: Ако има случай на коронавирус в класа, учениците минават на електронно обучение

Министърът на здравеопазването заяви, че подаването на оставка на правителството би било най-лесното възможно решение, но то ще доведе до отрицателни последици.  Според Красимир Вълчев по-трудно е кабинетът да се справи с кризата.

„Много проекти няма да могат да се изпълнят, в случай, че подадем оставка. Има планирано следващо увеличение на учителските заплати, но ако няма парламент то то няма да бъде гласувано. Ние си вършим работата, запазваме си градивната нагласа, има много неща, които трябва да свършим още преди началото на годината“, каза той пред Нова телевизия.

Той отново категорично заяви, че новата учебна година ще започне присъствено, като ще бъде създадена организация и ще бъдат въведени строги мерки.

„Колкото и да е динамична ситуация, голяма част от държавите превключихме от крайна социална дистанцираност към това, да се опитаме да живеем с вируса при нови условия“, каза министърът.

Според него в случай на ученик или учител болен от коронавирус, служителите на РЗИ ще действат спрямо ситуацията.

„Ще се наложи около 3, 4, 5 дни да се премине на електронна форма на обучение, ще се прецени на място дали това ще бъде само конкретния клас или цялото училище в зависимост от това колко души са болни.  Всяко училище е различно и ще бъде създадена съответната организация индивидуално“, каза той.

„Тази година ще бъде по-трудна, ще бъде по-трудна и за учителите, на някои от които може да се наложи да преподават едновременно в училище и електронна среда“, каза той.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина