Новата пътна връзка в Пловдив, свързана с 20 млн. лева инвестиция - на финала

Автор: Благовест Андонов 2679
Новата пътна връзка в Пловдив, свързана с 20 млн. лева инвестиция - на финала

Три години след финализирането на обществената поръчка за  реконструкцията на улица „Владая” и новата пътна връзка към „Марица – Юг”, сагата изглежда към края си, пише trafficnews.bg.

Договорът за ремонта на улицата бе сключен през 2021 година с „Парсек груп“ , като срокът за всички дейности бе  240 дни. На практика тя трябваше вече да е готова.  През 2022 година пък направена първа копка, когато пък изникнаха три проблема . Първият бе, че се наложи препроектиране  заради промяна и на входовете и изходите на завода на БТЛ. Вторият бе, че договорът с фирмата изпълнител „Парсек груп” е трябвало да бъде индексиран, а третият – липсващи ВиК тръби. В крайна сметка всички тези проблеми бяха изчистени, а в момента от фирмата изпълнител работят по трасето.

Сумата по поръчката е 2,7 млн. лева, като от тях 1 млн. лева бяха отпуснати от Министерски съвет заради инвестицията от клас „А” на БТЛ в зоната, която е за 20 млн. лева и разкриването на 500 работни места. С анекса средствата нараснаха до  3,1 млн. лева без ДДС, като е възможно да има нова индексация.

От „Парсек груп“ заявиха, че новата пътна връзка между „Владая“ и „Марица – Юг“ е почти готова, като в момента се оправят тротоарите и скоро ще може да се асфалтира.

Повече дейности са останали по основното трасе, където все още се работи по тежката подземна инфраструктура.  Въпреки това се очаква до края на август всичко по поръчката да бъде приключено и обектът да бъде въведен в експлоатация.  

В дейностите са заложени още велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина