Нова визия за ул. “Кап. Бураго“ ?! След като съборят скелета на изоставената кооперация

Автор: Plovdiv Now   2717
Нова визия за ул. “Кап. Бураго“ ?! След като съборят скелета на изоставената кооперация

Красива, но изоставена изглежда една от уличките в самото сърце на Пловдив, която свързва бъдещата пешеходна част на ул. „Христо Г.Данов” с подножието на Сахат тепе. Ул. „Капитан Бураго” е дълга не повече от 200 метра , а входът й е точно срещу опожарената баня Орта мезар.

Към улицата водят разбити стълби  и всъщност по нея рядко минават други хора, освен обитателите на къщите, които се намират в горния й край. Над стълбите има дори миниатюрен площад, който носи името „Цар Калоян”. И ако през деня този район изглежда просто неугледен, то през нощта е буквално зловещ. Осветление по стълбите липсва, а над тях застрашително е надвисна скелета на 4 –етаж недовършена кооперация.

Строежът й е спрян преди 20 години, но тя продължава да е се руши, а в нея периодично се настаняват бездомници.  Според кмета на „Централен” Георги Стаменов вече има издадена заповед за събарянето й и тази година строежът ще бъде премахнат. „Веднага след това пасажът със стълбите ще бъде саниран и ще се превърне в едно привлекателно кътче , което ще бъде в унисон с новата визия на ул. „Христо Г. Данов”” заяви той.

Мястото имало нови собственици, които планирали да изградят сграда, съобразена със законовите норми.

Иначе на късата уличка може да видите сградата на адвентистка църква и няколко сюжета, които вероятно ще предизвикат умиление у тези, които продължават да тъгуват за социализма. Като например рухналия гараж , под чийто навес се вижда стара волга. 

 

 

 

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина