Нова кампания в Пловдив: Набират се средства за фризер за съхранение на плазма

Автор: Plovdiv Now 4402
Нова кампания в Пловдив: Набират се средства за фризер за съхранение на плазма

Акция за събиране на средства за закупуване на физер, в който да се съхранява кръвна плазма от преболедували COVID-19, започна в Пловдив. Уредът ще бъде дарен на Центъра по трансфузионна хематология, предава БТВ.

В момента в Центъра по трансфузионна хематология в Пловдив са дарени два апарата за извличане на плазма, но процесът още не може да започне.

„В момента апаратите не са налични. Ние в момента сме в процес на подготовка и адаптиране на центъра за започване на такава дейност. Осигуряваме самостоятелен вход и възможност хората да бъдат разделени в отделен поток“, заяви доктор Соня Джевизова, директор на Център по трансфузионна хематология в Пловдив.

Пловдивчанките Нели Иванова и Пепа Павлова са инициаторките на кампанията за закупуване на шоков фризер, а сумата, получена в оферта, е 77 200 лева без ДДС.

За целта на кампанията е създадена дарителска сметка. Всеки, който иска да се включи в закупуването на медицинската апаратура, може да преведе средства на: Нели Димитрова Иванова в полза на Кръвен център-Пловдив Уникредит Булбанк АД BG 15 UNCR 7000 1524 189318

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина