НОЩ 2019 търси събития

Автор: Plovdiv Now   3967
НОЩ 2019 търси събития

Организаторът  - фондация „Отворени изкуства”, обяви отворена покана за участие на проекти за изданието на фестивала през 2019 г. Събитието ще се проведе за 14-и път и отново ще включи три вечери с над 70 локации. 

Мотото е „Общо място”, с което се стремим да обърнем внимание както върху общите места на среща и живеенето-с-другите, така и върху споделените ценности и идеи за свят, казва артистичният директор на фестивала Владия Михайлова. 

Всички артисти и организации, които искат да се включат в събитието през 2019-а, когато градът ще бъде домакин на инициативата Европейска столица на културата, могат да кандидатстват до 15 януари, а до 15 февруари да нанасят корекции.  Одобрените проекти ще изградят визията на официалната програма.

Включвайки се с предложение в отворената покана, можете да кандидатствате и за подкрепа на вашите идеи и проекти пред Фонд „Специални проекти на НОЩта” в програмите „Музеи. Галерии. Ателиета”, „Град и култура”, „Клуб и музика”, да подготвите събитие за „Публични пространства” или пък да създадете проект за най-малката аудитория на фестивала  в „Малката Нощ”, казват организаторите. 

Към фонда могат да кандидатстват културни организации и екипи без изявена търговска дейност, както и индивидуални артисти. Всички те могат да получат подкрепа до 50 процента от общата стойност на проекта и в рамките на 2000 лв. За последните шест издания на фестивала чрез този финансов механизъм за подкрепа в програмата на НОЩта са включени 180 проекта.

Очакваме вашите предложения за изложби, пърформанси, прожекции, музикални изпълнения, концерти, презентации, представления, акции, партита и други, с които да изпълним заедно часовете на НОЩта и да ги споделим с многобройната публика. Повече за новостите и правилата за кандидатстване в програмата на НОЩ/Пловдив 2019 може да разберете от формулярите и „Насоките за кандидатстване“ в меню „Отворена покана“ на сайта на събитието  НОЩ/Пловдив, казват още те.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина