НОИ съобщи кога изплаща добавките за Великден

Автор: Plovdiv Now 2242
НОИ съобщи кога изплаща добавките за Великден

Подуправителят на Националният осигурителен институт (НОИ) Весела Караиванова-Начева заяви, че НОИ има готовност и ще изплати с индивидуална ведомост заедно с пенсиите за месец май и великденските добавки.

Тя отбеляза приетото от Народното събрание изменение в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО), с което задължава НОИ да изплати съответните добавки по 100 лв. за групата на пенсионерите, които получават доход от пенсии до линията на бедност.

Караиванова-Начева припомни, че пенсиите се изплащат от 7-о до 20-то число. "Ще ги изплатим преди Великден, за да могат хората да ги получат така, както е предвидено за съответните празници", уточни тя.

Тя посочи, че трябва да направят среща с "Български пощи", защото по-голямата част от пенсионерите получават своите пенсии и добавките чрез тях. Създали сме съответната организация. Днес ми предстои разговор и среща с "Български пощи", за да мога да видя какъв е техният график.

"Имаме готовност. Каквото е необходимо колегите по места ще направят и в събота, и в неделя, така че да могат да достигнат тези суми до хората за празниците", увери тя.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина