Никога не правете тези 7 неща заради мъж, дори да сте влюбена в него

Автор: Plovdiv Now 2546
Никога не правете тези 7 неща заради мъж, дори да сте влюбена в него

Да обичаш, е прекрасно, но е важно да не забравяш и за себе си. Най-голямата грешка е да позволите да се изгубите като идентичност. Така не просто ще станете безинтересна за партньора си, но и ще загубите чувството си за пълноценност и вътрешна удовлетвореност, пише obekti.bg.

Никога не правете тези 7 неща заради един мъж:

Да се промените напълно.

Никога няма да бъдете идеална. Ако мъжът до вас постоянно иска да ви променя, то значи не е истински влюбен във вас. Когато човек обича, вижда най-красивото у партньора си. Освен това не забравяйте, че мъжът до вас също не е идеален.

Да се откажете от приятелите си.

Приятелите са изключително важна част от живота ни. Ако мъжът до вас не се разбира с тях, може би няма да е проблем, но ако ви ограничава да поддържате отношения с тях, постоянно ви спира и ревнува, то значи нещата не вървят добре.

Да предадете себе си.

Не се отказвайте от основните си ценности, от убежденията си, от нещата, в които вярвате. Особено когато го правите, за да угодите на един мъж, а не като вътрешна потребност. Здравата и пълноценна връзка би трябвало да се гради върху споделените ценности, а не да се стреми да ги разруши или подмени.

Да пожертвате независимостта си.

Не допускайте да се превърнете в сянка на своята половинка и да станете зависими от него. Не губете своята идентичност. Не преставайте да се занимавате с това, което обичате.

Да преглъщате обиди и неуважително отношение.

Не правете грешката да си затваряте очите пред унижения, неуважение и обиди. Един ден може да прераснат в нещо много повече. Системното обиждане е израз на психически тормоз, който може да доведе до сериозни и необратими последици за физическото и психическото ви благосъстояние.

Да премълчавате мнението си.

Не потискайте мнението или мислите си, за да избегнете конфликт. Здравословното общуване в една връзка означава открито споделяне на мнението без страх от неодобрение или друга неизвестна реакция.

Да се откажете от образованието или кариерата си.

Никога не допускайте да спрете да учите или да работите заради един мъж. Единственото, което никой не може да ви отнеме, е собствените ви знания и умения. Инвестицията във вас самите е най-доброто възможно решение. Със знанието, професията, кариерата идва и независимостта – финансова и емоционална. Не допускайте да зависите от един мъж. Ако сега ви се струва много мъжествено и романтично той да плаща сметките и да ви дава пари, не забравяйте, че един ден може да реши, че сте негова собственост.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина