Ники Сотиров и Елена Петрова разтърсват сцената със силните послания на “Антихрист“ СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 14479
Ники Сотиров и Елена Петрова разтърсват сцената със силните послания на “Антихрист“ СНИМКИ

В „Антихрист” участват плеяда обичани актьори - Елена Петрова, Николай Сотиров, Любомир Ковачев, Веселин Калановски, Евгени Стефанов, Николай Сяров. Драматизацията и режисурата са на Бойко Илиев.

„Антихрист“ на Емилиян Станев е един от най-стойностните романи в българската литература. Това е творба, която показва, че има нещо отвъд вярата, нещо свързано с човешката воля, с простия възглед за добро и лошо, за правилно и неправилно, за важно и маловажно, което спасява отделния човек. Този спектакъл - приказка сякаш се ражда от пепелта на варварството и надживява времето. В горчивината на мъдростта се усеща сладостта на спомена.

 Спектакълът поставя на дневен ред изключително актуални въпроси в общочовешки и социален план. Емилиян Станев нарича романа „Антихрист“: „Поучително житие на грешника и смешника Теофил за митарствата на душата му” и сам казва, че целта на книгата му е „да покаже големите духовни ценности на народа ни.“ Сложният исторически контекст в романа е от края на 14 век по времето на цар Иван Александър и падането на Търново, когато по думите на автора са „пресечени“ онези духовните пътища на българина, които той иска да проследи. "Емилиян Станев визира една епоха, която за съжаление, като че ли се повтаря и затова тръгвайки да правя този уникален текст, се опитвам да реагирам на това, което се случва на нас самите, в нашата държава и Европа", споделя режисьорът Бойко Илиев и допълва: „Антихристът е в нас и извън нас. Битката е между доброто и злото, между нагоните и инстинктите в нас.“

Театралната постановка „Антихрист” , която гостува в Пловдив на 29 януари 2019 от 19 ч. в Дом на културата   „Борис Христов” е представление от афиша на Разградския театър.

Билети се продават в  Билетен Център пред Общината. За информация: 0887 42 42 40

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина