„Няма ток за електрическия стол“ продължава да препълва салона на театъра

Автор: Plovdiv Now 5967
„Няма ток за електрическия стол“ продължава да препълва салона на театъра

Пиесата „Няма ток за електрическия стол“ от Александър Секулов, носител на  Награда „Аскеер“ 2016 за съвременен драматургичен текст за автора ще се играе на сцената на Драматичен театър Пловдив 30 януари 2019 г. от 19:00 ч.

В спектакъла под режисурата на Лилия Абаджиева и сценография Васил Абаджиев участват Калин Врачански и Красимир Доков.

„Няма ток за електрическия стол” поставя в катастрофична ситуация двама мъже – екзекутор и осъден. Те не знаят какво се случва зад стените на камерата за изпълнение на смъртни присъди. Един срещу друг, един с друг трябва да решат дали да продължат да спазват правилата на света до този момент или да приемат нови. И кой ще определи новите правила: екзекуторът, осъденият? Или някой друг?

„Няма ток за електрическия стол“ е драматургичен дебют на писателя Александър Секулов. За режисьора Лилия Абаджиева – първа постановка по съвременен български драматургичен текст.

През 2018 пиесата „Няма ток за електрическия стол“ от Александър Секулов беше поставена в чикагския театър „Trap Door“.Режисьор на постановката  е актьорът Златомир Молдовански, за когото това е режисьорски дебют. 

Авторът  Александър Секулов разказа, че срещата му с тази възможност се е появила случайно, а Молдовански е бил привлечен именно от текста, тъй като не е гледал представлението, което е вече трети сезон в афиша на Пловдивския драматичен театър. 

„Trap Door" е създадена в Европа "пилигримска трупа", установила се в САЩ, където търси интересни текстове от целия свят, разказа още Александър Секулов. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина