Няма да има ново удължаване на срока на валидност на личните документи

Автор: Plovdiv Now 6084
Няма да има ново удължаване на срока на валидност на личните документи

Няма да има ново удължаване на срока на валидност на личните карти и шофьорските книжки, изтичащи след 1.11.2020 г. и те подлежат на подмяна в едномесечен срок, предупреждават от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

След изтичане на този срок, съгласно разпоредбите на Закона за българските лични документи, е предвидена санкция – глоба, съгласно глава Седма от закона. Всички жители с постоянен адрес на територията на областта имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга в предпочитано от тях звено  „Български документи за самоличност“, различно от техния постоянен адрес. Лицата, които притежават квалифициран електронен подпис могат да подават заявлениета си и чрез портала за електронни административни услуги на МВР на адрес : e-uslugi.mvr.bg.  

Работно време на звената на сектора в 13-те районни управления е от 08.30 до 17.30 часа /без обедна почивка/. Срокът на валидност на личните карти и СУМПС, които изтичат в периода 13.03.2020 - 31.10.2020 (включително), бе продължен със 6 месеца съгласно Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

От началото на годината към момента 65 000 жители от областта са подновили личните си карти, които изтичат през декември 2020г. На територията на областта шофьорските си книжки са подновили 40 000 души, а подновените паспорти са 45 000 броя.     

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина