Нелегалните цигарени фабрики в Цалапица и Желязно - на един и същ собственик СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 10552
Нелегалните цигарени фабрики в Цалапица и Желязно - на един и същ собственик СНИМКИ

Двете бази за производство на контрабандни цигари, разбити тази седмица при акции на пловдивската полиция, са собственост на един и същ човек, съобщава TrafficNews. Организаторът бил разделил производството на няколко места, за да намали риска да бъдат разкрити всички едновременно. 

Днес в село Цалапица, в бивш стопански двор бе разкрита фабрика, в която се правят цигари от марката Plugarul. Те не се продават в България, изработените количества се изнасяли за Румъния, където марката е позната. В циха са намерени 300 мастербокса с цигари, готови за транспортирани.

Преди седмица в Румъния е заловен камион, натоварен с контрабандни цигари от същата марка, произведени в България. Много вероятно е работниците, които са обслужвали машината, също да са молдовски граждани. Те са живеели в самата фабрика, където има оборудвани помещения за спане. 

На 8 октомври, в село Желязно бе разбита друга фабрика, в която са били произвеждани цигари от марката Marlboro. "Предотвратени са щети за милиони за бюджета от неплатени акцизи благодарение на МВР и Прокуратурата в Пловдив" заяви главният прокурор Иван Гешев, който бе на място. 

Работата по документирането на престъпленията продължава под надзора на Окръжна прокуратура. Предстоят още арести, коментираха запознати пред TrafficNews.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина