Експерти: Не могат да ви вземат книжката на границата за фиш, за който не сте уведомени

Автор: Plovdiv Now 4075
Експерти: Не могат да ви вземат книжката на границата за фиш, за който не сте уведомени

Не могат да отнемат свидетелството ви за управление на МПС заради фиш, за който не сте били уведомен, съобщиха от Европейският център за транспортни политики:

„Много важно е да бъде разяснено, че Свидетелството за управление на моторно превозно средство (СУМПС) няма да бъде отнемано, ако на ГКПП ви бъде връчен фиш за налагане на административно наказание, за който вие не сте били уведомени. Напротив, ще запазите правото си да обжалвате наложеното наказание в 12-дневен срок или ако прецените, ще може да го заплатите веднага на граничния пункт.  СУМПС ще бъде отнемано тогава, когато вече имате наложена санкция, били сте уведомени по надлежния ред за това наказание, но не сте заплатили глобата си в предвидения в закона 12-дневен срок, както и ако не заплатите глобата намясто на ГКПП”, пишат от НПП-то. 

Припомняме, че на 9 гранични пункта ще могат проверяват всички водачи за неплатени пътни глоби при излизане от границите на България. До момента системата работи на ГКПП "Калотина", но до средата на другата седмица се очаква да се пусне и на още 8 пункта.  На шофьорите ще се прави проверка дали имат задължения и невръчени документи.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина