Не могат да оборудват новите автобуси в Пловдив! Висшите магистрати порязаха Общината

Автор: Благовест Андонов 4564
Не могат да оборудват новите автобуси в Пловдив! Висшите магистрати порязаха Общината

Съдебната сага с по-честите автобуси в Пловдив и тяхното оборудване доби нови измерения след решение на Върховния административен съд.  Преди месеци група пловдивчани заведоха дело срещу Общинския съвет заради решението, рейсовете в Пловдив по определени линии да бъдат по-редовни. Колкото и странно да бе, пловдивчаните са атакували това решение, а резултатът е, че новите автобуси не могат да бъдат оборудвани с електронната система за градския транспорт.

На първа инстанция Община Пловдив спечели, като магистратите излязоха с определение, с което  отхвърлиха жалбата на четиримата пловдивчани. В мотивите е записано, че жалбоподателите не са обосновали наличието на личен, пряк и непосредствен правен интерес от оспорване на решението на местния парламент.

Въпреки това по-горната инстанция е отменила решението на Административния съд под тепетата. В решението е записано, че неправилно е било изтъкнато в предходното определение, че жалбоподателите трябва да имат наличие на интерес от обжалването на заповедта. Причината е, че  съдът не е извършил задължителните три проверки, описани в АПК. Така делото е било върнато за ново разглеждане в Административния съд.

По този начин сагата с оборудването на последните автобуси от градския транспорт с джипиес системи и такива за електронно таксуване, ще се проточи още няколко месеца. Всичко това пречи и на пълното въвеждане на електронната система в рейсовете.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина