НБ „Иван Вазов“ празнува 145 години с безплатни читателски карти и турове

Автор: Plovdiv Now 9861
НБ „Иван Вазов“ празнува 145 години с безплатни читателски карти и турове

145 безплатни читателски карти по повод  145-годишнината си ще раздаде екипът на Народна библиотека „Иван Вазов”.  По повод празника през цялата 2024 г. ще има различни събития  – ревюта на книги, представяния на автори, литературни срещи, концерти.

 „В периода между светлите празници Великден и Коледа ще подарим на пловдивчани и гостите на града поредица от библиотечни турове под надслов „За Библиотеката от първо лице“. Туровете ще се провеждат веднъж месечно, като любителите на книгата и четенето ще имат възможността да се запишат за тях, за да чуят разказите на библиотекарите от различните отдели за личните им преживявания, свързани с тяхната работа, кратка история на Библиотеката и какъв е пътят на книгата до читателя. В края на всяка една от тези своеобразни екскурзии участниците ще могат да получат едногодишна читателска карта безплатно“, обявиха от културната институция.

Началото на инициативата ще бъде поставено в началото на месец май и по този начин Библиотеката ще стане съпричастна и към Националната библиотечна седмица. Първият от поредицата библиотечни турове ще се проведе на 16 май от 10.30 ч. Предварителното записване е на e-mail: [email protected] .

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина