Наркозависим се оказа тежко болен, не се яви по дело за кражба от пенсионерка

Автор: Plovdiv Now 2508
Наркозависим се оказа тежко болен, не се яви по дело за кражба от пенсионерка

Автор: Георги Тошев

Наркозависим рецидивист, който през лятото на 2022 г. откраднал вещите на възрастна пациентка в пловдивска болница, трябваше днес да се изправи пред съда, но делото пропадна заради тежкото му здравословно състояние. В съдебната зала стана ясно, че в момента Стефан Рангелов лежи в УМБАЛ "Свети Георги", заради системна употреба на наркотици. Той е преместен в лечебното заведение, въпреки че е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”, пише trafficnews.bg.

Обвиненията срещу Стефан Рангелов е, че 1 август 2022 г., в условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – дамски портфейл, мобилен апарат и сумата от 70.00 лева, всичко на обща стойност 97 лв. от владението на Живка Спасова. Жената е била настанена като пациентка в стая в пловдивска болница, но докато и е извършвана операция, наркозависимият се промъкнал и задигнал вещите ѝ. Пенсионерката разбрала за липсите на следващата сутрин.

Същият ден успял да изтегли на няколко пъти наличните ѝ пари в дебитната карта.

Въпреки че пострадалата жена присъстваше в съдебната зала, отсъствието на подсъдимия стана причина за отлагане на делото. Тъй като е бил осъждан и преди и престъплението е извършено в условието на опасен рецидив, ако бъде признат за виновен, Рангелов може да получи до 10 години затвор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина