Напредва строителството на новата пътна връзка в Пловдив, скоро се очаква да е готова

Автор: Благовест Андонов 4389
Напредва строителството на новата пътна връзка в Пловдив, скоро се очаква да е готова

Изграждането на новата пътна връзка в район „Източен” заедно с ремонта на съществуваща инфраструктура напредва, видя репортер на TrafficNews. Месец и половина след първата копка, продължението на ул. „Д-р Георги Странски” вече придобива вид, като е изградено пътното легло и почти всички тротоари, пише trafficnews.bg.

От фирмата изпълнител работят в момента по подземната комуникация. Дейностите са стартирали по 3 от общо 4-те етапа, които ще обхванат улиците около мол „Плаза”, като движението е затворено от кръстовището с ул. „Архимандрит Евтимий“ до ул. „Коста Паница”

Новата улица ще бъде дълга близо 200 метра, като ще бъде с две ленти по 3,5 метра и от двете страни и тротоари по 1.5 метра. Отдолу ще бъде изградена подземна инфраструктура, като окабеляване, ВиК и други. Проектът е с включено още осветление, както и обособяването на 51 паркоместа.

Дейностите, които в момента се изпълняват трябва да приключат до 31 май. Тогава се очаква да започне и последният етап, който е до ул. „Радко Димитриев”. Там освен пътното платно ще бъдат изградени и нови тротоари, тъй като в момента те са с размери от едва 60 см и е невъзможно да премине майка с детска количка по тях.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина