Награждават победителите в трите конкурса през “Месеца на: Джани Родари“ в Кукления театър

Автор: Plovdiv Now 5338
Награждават победителите в трите конкурса през “Месеца на: Джани Родари“ в Кукления театър

В рамките на "Месец на: Джани Родари" Държавен куклен театър Пловдив покани децата да развихрят фантазията си и да участват в три конкурси – за приказка, стихотворение и рисунка.

Конкурсите за приказка и стихотворение журира талантливата млада поетеса и автор на книги за деца Димана Йорданова. Конкурсът за рисунка беше оценен от ученици от средните училища по изкуства в гр. Пловдив. За най-добрите произведения има награди.

Победителите ще бъдат обявени ни закриването на фестивала днес в 11:45 ч. в салона на Държавен куклен театър - Пловдив.

След приключване на фестивала, избрани картините от конкурса ще бъдат изложени във фоайето на театъра и ще се предлагат на символична цена за благотворителна кауза.

В Държавен куклен театър–Пловдив от 1-ви до 31-ви октомври се проведе фестивал „Месец на: Джани Родари”.  Повод за събитието е 100- годишнината от рождението на великия италиански писател, която отбелязахме на 23-ти октомври тази година. В рамките на фестивала публиката видя спектакли както за деца, така и за възрастни, на различни куклени театри от цялата страна. 

Основен фокус на събитието е детското творчество. Самият Джани Родари казва, че „Ако трябва да научим децата да мислят, първо трябва да ги научим да измислят”. Следвайки съвета му, сме предвидили творчески работилници след всяко детско представление от фестивалната програма. Малките зрители  ще имат възможност да открият, че всичко може да оживее и да се превърне в кукла – дори плодовете и зеленчуците, да разкажат собствените си приказки чрез музика и движение,да се научат как да създават чудеса от най-обикновени балони.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина