Над 200 души под карантина в Пловдивско, трима я нарушиха

Автор: Plovdiv Now 7973
Над 200 души под карантина в Пловдивско, трима я нарушиха

Над 200 души са под карантина в Пловдив и региона. Само за ден трима са нарушили разпоредбите и са напуснали домовете си, научи наш репортер.  Двама от тях са били под карантина в Пловдив – Тракия и Кючука, а третият е намерен във фирмата, където работи. 

Междувременно в полицията са подадени два сигнала за спекула в магазини в Карлово и Асеновград. Веднага е започната проверка, но не са открити нарушения. В същото време акциите на МВР за спазване на кризисните мерки продължават.

Униформени и цивилни обикалят заведенията и магазините, като само за последните 24 часа са съставени 13 протокола на търговски обекти.

Проверки текат и в градския транспорт на Пловдив.

Припомняме, че във вторник двама души бяха арестувани заради измама с предпазни маски под тепетата. Мъжът от Пловдив имал до скоро шивашки цех. За да препечели нелегално, той изработил над 200 маски, които пуснал за продажба в известна платформа за онлайн търговия. В обявата маските са 4 слойни, с вграден филтърен плат и предпазват от "корона вирус", на цена от 15 лева.

Собственик на заведение в Смирненски пък бе осъден на 5 дни задържане в ареста, след като отворил обекта си за „частно парти”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина