На този тип хора не трябва да помагате

Автор: Plovdiv Now 2622
На този тип хора не трябва да помагате

Има един определен тип хора, които винаги намират начин да ви накарат да се чувствате виновни. Каквото и да направите, те просто винаги ще ви държат отговорни за своите недоволства и собствената си неудовлетвореност, пише obekti.bg.

За целия си живот ще държат отговорни вас.

Те са неудачници, но не от обичайните, а от така наречените „гневни жертви". Винаги се оплакват, винаги са възмутени и недоволни. Винаги обвиняват другите за своите нещастия и собствените си неуспехи, като същевременно изпитват завист към успеха на другите. Тези хора постоянно говорят колко са нещастни, оплакват се от всичко, но никога не са виновни те самите. Винаги някой друг е виновен за това.

Дайте чаша вода в горещ ден на този жаден неудачник - по-късно той ще каже, че водата е била отровена или твърде студена, или твърде топла. Или пък се е заразил с нещо от тази вода. Или пък че му е донесла лош късмет. Може да я е пил преди 10 години, но целият му живот е бил съсипан; вие сте му направили магия, това е ясно!

Не очаквайте благодарност от този тип хора. Те винаги ще ви накарат да се чувствате гузно, неудобно и неприятно.

Замислете се и ще видите, че повече са избягали от такъв тип хора. С изключение на тези, които той е засмукал като кърлеж, обвинявайки ги за неуспехите си. Спасявайте се и вие, докато можете.

Ето защо е опасно да помагате на такива хора.

Избягването им невинаги е възможно. Но да знаете, че винаги и всичко ще бъде по ваша вина. И с хленчещ глас разгневената жертва ще ви обвинява за своето нещастие. Наричайки нещастията най-обикновени житейски събития, през които всички преминаваме.

Най-добре е да си нямате вземане-даване с подобни хора. Но ако все пак съдбата ви срещне с такъв, напомняйте си, че вие сте направили всичко възможно, не поемайте бремето на чуждите грехове. Не позволявайте да ви вменят чувство на вина.

Те не се интересуват много от вас.

Защо да го правите вие?

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина