Музейко на гости в Пловдив разкрива тайните на най - любопитните научни открития СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 12177
Музейко на гости в Пловдив разкрива тайните на най - любопитните научни открития СНИМКИ

През 2019 година Музейко е гост на Европейската столица на културата и ще се настани задълго с любопитни научни открития. Знаете ли кои са децата-изобретатели? А кога е създадена първата двоична азбука? Много преди ерата на интернет! Кога телефонът станал „телефон“ и случайно ли е открит телевизорът? Отговори на тези и много други въпроси, свързани с човешкото любопитство, превърнало се в научно-технически прогрес, дава изложбата “Еврика“.

Още днес- 13 януари, Детският научен център ще провокира малки и големи откриватели с експозицията, която е част от откриващата програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.  Тя ще срещне гостите на града с най-интересните открития на 19 и 20 в. в Регионален исторически музей  в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букурещлиев“ 14 (Сахат тепе).

Изложбата ще остане в града до края на годината. Откриването е днес от 11 часа.

“Еврика“ ще покаже на всички малки изследователи вълнуващия път към големите открития на 19 и 20 в. Чрез интерактивни инсталации малките любознайковци ще имат възможност да експериментират и най-важното – да научат, че може да грешат, докато превръщат добрите идеи в работещ механизъм. Докато гостува в града под тепетата Музейко ще разкрие как работи фонографът, защо шантавият пластилин и фризбито са сред най-смешните изобретения и как летателният балон издига братята Монголфие високо в небето.

Домакин на изложбата е Регионалният исторически музей. Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Музейният център за съвременна история е на ул. “Ангел Букорещлиев” 14 в двора с най-старите палми в България. Сградите в старата част на Пловдив са романтични и впечатляващи, но трудно достъпни с автомобил. Пешеходците могат да стигнат до Музейния център за съвременна история от площад Римски стадион, известен повече като “Джумаята”, или през ул. “Александър Първи” по панорамното стълбище с фонтана и с надписа PLOVDIV 2019.

Цени на билетите за изложбата ЕВРИКА: 
Деца до 7 години (първи клас) - безплатно
Учащи - 1 лв.
Възрастни - 2 лв.
Ръководителите на училищни групи не се таксуват
Цените за достъп са включени в билета за Исторически музей – Пловдив 

Телефон за контакти: 032 62 88 86; +359 879 88 68 51

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина