Момиче има нужда от нашата помощ, за да проходи отново

Автор: Plovdiv Now 76893
Момиче има нужда от нашата помощ, за да проходи отново

Момиче от Бяла Слатина има нужда от нашата помощ, за да проходи отново.

Миглена Рачева - майка на усмихнатата Зина Ивайлова, сподели публикация в мрежата, която трогна потребителите. Миглена разказва, че 19-годишната й дъщеря е претърпяла зверска катастрофа миналата година. Вследствие на инцидента в продължение на два месеца момичето е лежало в столичната болница "Пирогов" - Зина е била в тежко състояние, съпроводено от множество наранявания. В крайна сметка била стабилизирана от столичните лекари, но имала фрактура на 5-и шиен прешлен, който бил премахнат и заменен с имплант.

Заради тежката травма девойката е обездвижена. Поставена й е диагноза - долна параплегия - парализирана от кръста надолу, без да може да движи краката си, и горна парапареза – не може да мърда пръстите на ръцете си. 

Лекарите съобщили, че момичето никога няма да проходи, твърди майката, която обаче е категорична, че няма да се откажат и ще продължат да търсят лечение.

В интернет тя попаднала на друг случай на мъж със сходна диагноза, който от лекари получил същия обезсърчаващ отговор. След терапия със стволови клетки в Сърбия обаче, мъжът проходил.

Майката на Зина - Миглена се свързала с въпросната клиника в западната ни съседка, откъдето дали надежда за възстановяването на момичето. Необходимо е в рамките на 120 дни да бъдат извършени три терапии на обща стойност 18 000 евро. Семейството на момичето обаче е в безизходица, тъй като изразходвали всичките си средства за лечението досега.

Първата процедура е насрочена за 27 март, до когато трябва да имат налични 6 000 евро. След това, през 40 дни, трябва да се направят и останалите вливания. Освен тези 18 000 евро за терапия, са необходими и средства за рехабилитация и други болнични разходи.

"Затова, мили хора, приятели, познати и непознати, моля ви с цялото си сърце - помогнете ни да излекуваме детето си да я върнем към нормалния начин на живот. Зина има нужда от вашата помощ! Благодарим ви предварително, бъдете здрави!", написа майката на девойката.

Можете да помогнете на Зина на следната банкова сметка:

BG89UBBS80021042050450
Титуляр: Миглена Миткова Рачева

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина