Модерна апаратура вече лекува най-малките пациенти в Пловдив

Автор: Валерия Василева 5835
Модерна апаратура вече лекува най-малките пациенти в Пловдив

Дарение на 2 инфузомата и 3 перфузора – високотехнологични апарати за вливане на разтвори получи днес Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“. Стойността на апаратите е приблизително 16000 лева, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Припомняме, че част от тях - 4800 лева са събрани от ученици от ОУ „Княз Александър I“ по време на благотворителен коледен базар в края на миналата година. Традицията на училището е всяка година да се събират средства и да се даряват за различни каузи. Миналата година учениците са помогнали на отделението по детска онкохематология в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“.

Над 5000 лева са събрани през декември 2018 и на благотворителен търг, организиран от Медицински университет - Пловдив и подкрепен от женски и младежки организации. Свои картини за търга в полза на Клиниката по детска хиругия дариха и 10 пловдивски художници: Стефано Поповски, Моника Роменска, Милен Сиромашки, Лили Кичукова, Геракси Гераксиев, Георги Терзиев, Васил Стоев, Кирил Иванов, Иван Поповски – Джовани и Вихра Григорова.

Към събраните 10 000 лева компания-доставчик на продукти за здравеопазването добавя като дарение апаратура на стойност 6000 лева.

„Чувствам се горд и щастлив, че успяхме чрез тази инициатива да помогнем именно на децата. Човек се чувства пълноценен, когато прави благотворителни акции, а още повече, когато става дума за деца. Поради тази причина нашите инициативи са насочени към деца”, сподели пред наш репортер д-р Любомир Паунов, който беше един от организаторите на благородната инициатива.

„Доброто и любовта побеждават“, около това мото в Деня на влюбените се обединяват дарителите, както и персоналът на клиниката и пациентите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина