Мобилно приложение ще помага да следим автобусите в Пловдив

Автор: Валерия Василева 10070
Мобилно приложение ще помага да следим автобусите в Пловдив

Продължава монтирането на новите сини табели с информация за минаващите оттам автобуси на спирките в Пловдив. След бул. „Цар Борис III Обединител“ такива табели от днес има на ул. „Остромила“, ул. „Коматевско шосе“ и бул. „Македония“.

По този начин на гражданите се предоставя допълнителна информация – извън електронните табла, които показват след колко време ще дойде даден автобус. Не на всяка спирка има такива табла или карти на цялата автобусна мрежа в града. С благоустрояването на пътната инфраструктура и стремежа за подобряване на транспортната услуга през последните години броят на спирките в Пловдив е увеличен.

Мобилното приложение на Община Пловдив за градския транспорт дава възможност за още по-подробна и актуална информация. Ако въведе номера на спирката, изписана върху сините табели, всеки пътник може да  разбере след колко минути ще пристигне чаканият от него автобус.  Мобилното приложение съдържа също карта на града с всички спирки, сред които заинтересованият да избере определена от тях и да получи повече данни за преминаващите линии, точните маршрути и разписания.

Освен гражданите на Пловдив, приложението улеснява гостите на града, включително и чуждестранните туристи, тъй като информацията е достъпна и на английски език.  

Ето как да откриете приложението: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.indra.apps.pd 
Или: 
https://www.plovdiv.bg/item/transport/ 
И се избере->Виртуално табло на масовия градски транспорт    

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина