Млади изпълнители на забавна песен се събират на финал в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3954
Млади изпълнители на забавна песен се събират на финал в Пловдив

Финалът на седемнадесетия Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен ще се проведе утре, 3 юли, в лятно кино “Орфей” в Пловдив. Събитието е част от календара на Министерството на образованието и науката и дава право на стипендия на лауреатите програмата за закрила на деца с изявени дарби.

Конкурсът ще бъде открит точно в 11:00 часа.

Поради извънредните обстоятелства тази година той е на два етапа - селекция онлайн и финал на живо. В първия етап участваха над 250 деца - 143 солисти, 11 дуета и 15 вокални формации от 19 области на България. До втория етап са допуснати 63 деца и младежи от цялата страна, разпределени в четири възрастови групи само в категория солисти. Финалът на утре ще се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични предписания. Изпълненията и на двата етапа се оценяват от жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти, певци, актьори, хореографи, преподаватели в АМТИИ, ПУ ”Паисий Хилендарски”, продуценти.

През годините в конкурса са участвали и получили начален тласък за бъдещо  развитие и успешни професионални изяви  Антония Маркова, Стефани Илиева, Рут Колева, Мирослав Станчев, Соня Иванова, Невена Пейкова, Ана-Мария Янакиева, Нелина Георгиева, Вениамин Димитров, Радко Петков, 4Magic, Вениамин Димитров, Ивана Муцкова и др.


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина