Как се превръщаме от “Аз в Ние“ играят младежи от Столипиново, #заедно с италиански актьори

Автор: Plovdiv Now 7100
Как се превръщаме от “Аз в Ние“ играят младежи от Столипиново, #заедно с италиански актьори

След година проучвания и проведени три работилници в Столипиново, италианската театрална компания „Gommalacca Teatro" заедно с младежи от квартала и техни връстници от другите квартали, ще покажат с монолози и сборна хореография сближаването на различните култури. Думите ще се "движат", както се пее в химна на ромите "Джелем, джелем", за да потопят публиката в универсалния език на изкуството.

Заключителният спектакъл "Аз Ние" е режисиран от Миммо Конте, драматургия е на Карлота Витале, хореографията - на Надя Казамасима и Андреа Сантантони. Той е част от проекта "Aw(E)are", който се реализира като част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Съвместна театрална постановка „Аз Ние“ от италиански актьори, младежи от Столипиново и студентите от Учебния театър на Пловдивски университет - “Клас 12 + 3” с ръководител проф. д-р Александър Илиев, ще бъде представена пред публика в Концертната зала на Радио Пловдив от 15, 17 и 19 часа днес - 27 януари.

Участват: Рангел Георгиев Асенов, Мелина Атанасова, Вероника Атанасова, Стоян Василев Димитров, Донка Кьосева, Исмаил Ходжев, Стефан Мараджиев, Даниел Михайлов, Васко Антонов Карагьозов, Румян Иванов Карагьозов, Боко Славков Карагьозов, Силвестър Борисов Ковачев, Артин Василев Стоянов, Геоорги Кочев.



"Границата е нематериална линия. Тя е предел на една повърхност, контролирана от лице, местен или държавен орган, които я отделят от друга повърхност, върху която също се упражнява контрол. Но има една по-малко видима граница, която внезапно се проявява,избледнява и се променя. Това е пространството между отварянето и отстояването на собствените ценностни системи, начина на живот и религия. Сигурни сме, че тази празнина е непреходна и точно в това пространство се търсим като човешки същества, артисти и граждани с нашите предразсъдъци, идеали и принципи.
Ние непрекъснато се превръщаме от АЗ в НИЕ. "

Представленията са със свободен вход, но с предварителна резервация. Влизането без предварително записване ще става само в случай, че има свободни места. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина