Младежи от Пловдив дариха книги за библиотеката в село Скребатно СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6240
Младежи от Пловдив дариха книги за библиотеката в село Скребатно СНИМКИ

Младежката организация на партия ГЕРБ в град Пловдив се включи в кампанията „Дари книга за изгорялото читалище в село Скребатно", която тръгна по инициатива на библиотеката на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. 

Младежите дариха книги от личните си библиотеки, сред които произведения на Елин Пелин, Виктор Юго, Емил Зола, Уилям Съмърсет Моъм, Чарлс Буковски и др.

„Надяваме се книгите, които даряваме да помогнат най-вече за възстановяването на духа на хората от Скребатно, защото материалните щети по сградата на читалището ще бъдат възстановени с подкрепата на държавата”, споделиха идеята си младите хора.

В гърменското село Скребатно продължават да пристигат книги, дарени от хора и институции от цялата страна, за да възстановят изгорялата библиотека. В първите часове на 9 януари пожар опустоши читалището и кметството, изгоряха над 3 000 книги. Медии и институции организираха дарителска кампания за възстановяването на библиотеката. В Пловдив инициативата бе подета от библиотеката на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина