Мирно шествие и парти в Пловдив по повод Световния ден за борба със СПИН

Автор: Plovdiv Now 3421
Мирно шествие и парти в Пловдив по повод Световния ден за борба със СПИН

Днес е Световният ден за борба със СПИН. За първи път този ден е отбелязан през 1988 година. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН.

Всяка година от  Български младежки Червен кръст в цялата страна организират кампания по повод Световния АНТИСПИН ден. И тази година доброволците младежи от организацията подготвят атрактивни информационни материали и забавни игри, за да привлекат вниманието на хората към важните теми през месец ноември и декември.

На 01.12.2018 г. от 15:30 часа БМЧК – Пловдив организира мирно шествие в знак на съпричастност към хората, живеещи с ХИВ. Шествието ще стартира от Централна поща – Пловдив и ще продължи до Джумая джамия.

След това денят ще продължи с АНТИСПИН – парти в бар „CRAFTъ“ от 17:30 часа. Там доброволците ще забавляват хората с разнообразни игри и подаръци.

В дните от 03.12 – 05.12.2018 г. доброволците на БМЧК ще станат част от кампанията „Празнувай отговорно“, организирана от студентските съвети на университетите в гр. Пловдив. Те ще раздават информационние материали на тема „Превенция на сексуалнорисково поведение“ и ще демонстрират първа долекарска помощ.

На 04.12 червенокръстците ще станат част и от АНТИСПИН инициативата на Технически университет София – филиал Пловдив.

Дейности на БЧК на 01.12.2018 г.

15:30 – 16:00 – Мирно шествие от Централна поща – Пловдив до Джумая джамия

17:30 – 19:30 – АНТИСПИН – парти в бар „CRAFTъ“Областен съвет на БЧК – Пловдив

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина