Министерство на отбраната набира гвардейци - 185 см високи, до 80 кг, без татуси и очила

Автор: Plovdiv Now 7602
Министерство на отбраната набира гвардейци - 185 см високи, до 80 кг, без татуси и очила

Конкурс за наемането на 50 гвардейци и девет младши шофьори ще се проведе днес и утре. Заповедта за попълване на вакантните войнишки длъжности в  Националната гвардейска част (НГЧ) в София е на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Кандидатите трябва да отговарят на специални изисквания - ръст между 175 и 185 см, тегло до 80 килограма, да издържат изпита по физическа подготовка и теста за обща култура, да се представят добре при събеседването.

Физическата проверка включва качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издръжливост (крос 1000 м.). Тестът за обща култура е с 100 въпроса.

Допълнителните изисквания са кандидатите да имат поне средно образование, да не са по-възрастни от 28 години, да са годни за военна служба, да не са осъждани, както и да нямат друго гражданство освен българско.

Друго важно условие е да нямат татуси и белези по видимите части на тялото, както и да не носят очила. Проверява се и още едно качество на желаещите да облекат гвардейската униформа - да чуват шепот на разстояние от 6 метра.

 Изискванията винаги са били високи за Гвардията и в нея са най-красивите и най-мъжествените момчета, които вдъхват респект, коментират  военните.

 Новоназначените гвардейци получават заплата над 1000 лева чисто, както и допълнителни бонуси - за наем, за извънредно положен труд и пътни пари за придвижване до родните места през платения годишен отпуск. Въпреки това все още има текучество и свободни позиции в Гвардията. Една от причините е голямото натоварване.

Освен за участие в представителни ритуали и церемонии, гвардейците се подготвят и за универсални войници, като провеждат тактическа, строева, физическа и огнева военна подготовка.   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина