Междублоковите пространства в най-зеления район на Пловдив са в окаян вид!

Автор: Plovdiv Now 4620
Междублоковите пространства в най-зеления район на Пловдив са в окаян вид!

Район "Западен" е наричан "зеленият" район на Пловдив, някои пловдивчани дори го назовават "белия дроб" на града ни. Защо ли? Ами защото на територията на района е разположен целият парк "Отдих и култура", както и многобройните зелени междублокови пространства, заедно с десетките детски площадки, пясъчници , люлки и пързалки, заяви кандидатът за кмет на район „Западен” Иван Запрянов.

Дотук добре, както и това, че всички кандидати имаме заложено в програмите си създаването на нови зелени площи. Но хубавата картинка спира дотук, защото реалността е плашеща. Бях потърсен от много хора именно заради състоянието на междублоковите пространства, защото това се оказва един от големите проблеми на района.

Почти всички от тези зелени площи са в крайно окаяно състояние, без да се поддържат, обрасли като джунгла, с изпочупени от години пейки и детски пясъчници, които приличат на сметище, много от пързалките и люлките са премахнати и от години не се поставят нови.

На места дори не са окосени тревите и стигат над метър, а там, където са окосени, никой не ги е събрал. Хората ми споделиха, че неведнъж са подавали сигнали и са събирали подписки, но без какъвто и да е отговор от страна на институциите. Буквално се оказва, че имаме една неработеща администрация, на която всеки месец ние плащаме просто заплати. В състоянието, в което се намират междублоковите паркове и площадки, освен че са неизползваеми, те са и опасни.

Безспорно трябва да работим за създаването на нови паркове и зелени площи, но незабавно трябва да се реши огромният проблем с междублоковите пространства, тяхното състояние да се приведе във вид, в който може да бъдат използвани, защото на тези места растат нашите деца, разхождаме се ние, отмарят нашите родители, баби и дядовци.

Ако бъда избран за кмет на район "Западен", ще поддържам междублоковите пространства и площадките и ще работя за създаването на нови паркове и зелени площи, зарече се кандидатът за кмет под номер 49.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина