Местят лекари и апаратура от пловдивско ДКЦ, на чието място ще изникне многоетажен паркинг

Автор: Благовест Андонов 4434
Местят лекари и апаратура от пловдивско ДКЦ, на чието място ще изникне многоетажен паркинг

Почти всички кабинети на новото местоположение на „Медицински център” VI в Пловдив са завършени, а скоро се очаква Акт 16. Това заяви управителят на лечебното заведение д-р Николай Забунов. Той бе вчера в местния парламент, тъй като общинарите трябваше да гласуват отпускането на 30 000 лева, нужни за пребазирането на бившата поликлиника.

По думите на д-р Забунов тези пари са нужни, за да може търговското дружество да се стъпи на краката заради периода, в който няма да приема пациенти.  В момента на първия и втория етаж на МБАЛ „Мина” са разположени почти всички дейности, които се извършваха в сградата на улица „Любен Каравелов”. Името на ДКЦ VI бе променено, тъй като то няма да има собствен рентгенов кабинет, а ще ползва този на общинската болница.  В момента на спешно е да се намерят специалисти в различните направления.

Основната идея на пребазирането е двете лечебни заведения, които ще делят една сграда да работят в колаборация, за да са в помощ на хората, а освен това и да се повишат финансовите резултати.  

Припомняме, че Община Пловдив пусна конкурс за изработването на идеен проект за направата на многоетажен паркинг върху терена . Проектите ще се предават до 31 март.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина