5-годишният Мерт се бори с церебрална парализа, има нужда от скъпо лечение

Автор: Plovdiv Now 16397
5-годишният Мерт се бори с церебрална парализа, има нужда от скъпо лечение

5-годишният Мерт се нуждае от средства за лечение. Детето е диагностицирано с детска церебрална парализа едва на гоодина и половина. Тогава родителите забелязват, че малчуганът е със забавено моторно развитие. Започва истинско ходене по мъките - болнично лечение  и рехабилитация. След дълго обикаляне по клиники, родителите посещават турска болница. 

"Четири пъти бяхме в Турция. Предложиха ни ботолинов токсин и имаше ефект, но само за 3 месеца. Разбрахме, че резултатът е временен.  Имаме 3 ядрени резонанса със годините. Ходихме преди 3 месеца в Сърбия там ни казаха, че може да се оперира, за да му се удължат сухожилията (фибротомия). Преди 1 месец бяхме пак в Турция - там ни казаха, че могат да ни помогнат. Първо трябва да се направят прегледи и тестове, за да потвърдят диагнозата. Стойността е 14 950 евро", разказва бащата Сабри Хасан. Едва след  това ще бъде назначена операция, както и рехабилитация. 

Досега семейството е събрало около 2 000 лв., които обаче не са достатъчни. Сабри умолява всекиго, който има възможност, да допринесе за  лечението на детето му.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина