Масови проверки в Пловдив! Заведение се оказа изрядно, санкционираха 11 души на метри от него

Автор: Plovdiv Now 4082
Масови проверки в Пловдив! Заведение се оказа изрядно, санкционираха 11 души на метри от него

Служители на Икономическа полиция, СПС, Пътна полиция и БАБХ започнаха съвместни проверки на заведенията в Пловдив. В 23 часа вчера е било проверено едно от големите питейни заведения на бул. "Шести септември" в града. Заведението има издадено разрешително за удължено работно време, продажба на алкохол и цигари. Не е установено нарушение.

Проверяващите са установили, че от заведението работи само градината, а вътре не се допускат посетители. В близост до обекта служителите на Специализираните полицейски сили са проверили 12 лица - посетители и водачи на превозни средства. Четирима от тях са били с нарушения по Закона за българските лични документи, за което са им съставени актове за установяване на административно нарушение. Един АУАН е съставен и по Закона за здравето.

Припомняме, че според заповедта на министъра на здравеопазването, заведението може да работи само навън, като трите най-важни изисквания, които всеки собственик трябва да изпълни, са дистанция метър и половина между масите, лични предпазни средства и дезинфекция след всеки клиент.   

В близост до заведението служители на сектор "Пътна полиция " са съставили 6 фиша за неправилно паркиране, 2 от които по Общинска наредба и  4 по Закона за движение по пътищата. Проверките за спазване на предписанията в заповедта на здравния министър ще продължат.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина