Масова акция в Пловдив срещу гризачи, обработват над 19 000 шахти

Автор: Plovdiv Now 3964
Масова акция в Пловдив срещу гризачи, обработват над 19 000 шахти

Акция срещу гризачи ще се проведе в Пловдив от 9 до 16 октомври. Ще се обработят около 19 300 дъждоприемни шахти на територията на шестте административни района.

Екипите на Общинско предприятие „Дезинфекционна станция” ще работят при следния предварителен график:

- 9-ти и 12-ти октомври – район Централен

- 12-ти октомври – район Източен

- 13-ти октомври – район Северен

- 14-ти октомври – район Тракия

- 15-ти октомври – район Южен

- 16-ти октомври – район Западен

Призовават се пловдивчани да съдействат за успешното провеждане на мероприятието, като не паркират колите си върху дъждоприемните шахти в часовия диапазон 8:30 – 15:00 часа в дните, посочени в работния график.

"За да добие мероприятието масов характер и за да се постигне максимален ефект от дератизацията, призоваваме лицата, стопанисващи и ползващи жилищни и обществени обекти, складови и производствени помещения, канализационни мрежи и съоръжения за отпадъчни води, топлофикационни, телекомуникационни, електроснабдителни съоръжения и пр., в същия период да организират извършването на дератизационни мероприятия в обектите, които стопанисват", казват от Общината.

Припомняме, че това задължение на всички физически и юридически лица произтича от разпоредбата по чл.4 от Наредба № 1 от 5 януари 2018 г. за условията и реда за извършване на дезинфекции, дезинсекции и дератизации.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина