Масирани проверки по празниците! КАТ дебне за алкохол, наркотици и превишена скорост

Автор: Plovdiv Now 3724
Масирани проверки по празниците! КАТ дебне за алкохол, наркотици и превишена скорост

Автор: Наталия Грозева

Две специализирани операции са проведени на територията на областна дирекция Пловдив за периода от 15-ти до 21-ви април. Първата акция е национална и е била насочена към водачите, които управляват МПС с превишена скорост. Тя се проведе за период от една седмица и беше разделена на два етапа, съобщи началникът на ”Пътна полиция" гл. инспектор Красимир Нешев, цитиран от trafficnews.bg

За целия период на полицейската операция, на територията на Пловдив са констатирани общо 2520 нарушения с превишена скорост, от които 2084 нарушения са извършени в населените места и 436 на пътни участъци извън населени места. На 19 април се е провел и 24-часов маратон, отново по линия за превишаване на скоростта, като констатираните нарушения са били 548.

По същото време е била проведена и акция за нарушения, извършени от пешеходци, тъй като те са едни от най-уязвимите участници в движението. При акцията са проверявани също поставянето на обезопасителни колани и обезопасителни системи за деца. В хода на тази операция проверените превозни средства и пешеходци за били 6459. Съставените актове са 409, издадени са и 1823 фиша.  Санкционираните водачи без колани са били 182. 52 наказания са били наложени на пътници, които не използват колани по време на движение. Санкционираните пешеходци са били 66, като 25 от тях са глобени за това , че внезапно са изкочили на платното за движение. По думите на Нешев, това е най-честото нарушение от страна на пешеходците, както и са пресичането на нерегламентирани места. По този параграф са глобени 29 пешеходци.Още петима са наказани за това, че са преминали на червен светофар. На 10 водачи е наложена глоба,  за отнемане на предимството на пешеходци. 

Във връзка с предстоящите празници гл. инспектор Нешев заяви, че полицейското присъствие в града ще бъде засилено.

“В последния работен ден преди празниците на всички входови и изходни артерии на града, ще бъдат поставени полицейски патрули, които ще осъществяват, както стационарен така и линеен контрол.”, каза още той. По думите му, през почивните дни и няколко специализирани полицейски операции- на 2,3 и 5 май операцията ще бъде насочена към водачи, които шофират под въздействието на алкохол и наркотични вещества. Същевременно ще бъде проведена и такава срещу водачи, които шофират с превишена скорост.

Гл. инспектор Красимир Нешев е категоричен, че такъв вид операции ще продължат да се извършват на територията на пловдивската дирекция. "Операциите са с цел да се превъзпитат действията на пешеходците и на водачите на МПС-та”, завърши той. Той заяви, че ще се обърне внимание и на гражданите, които управляват ел-тротинетки и не спазват правилата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина