Мащабна акция днес: Шест екипа инспектори влязоха в големи търговски обекти в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4419
Мащабна акция днес: Шест екипа инспектори влязоха в големи търговски обекти в Пловдив

Инспектори от Здравната инспекция, Агенция по храните и полицията влязоха днес големите търговските обекти в Пловдив, предаде TrafficNews. Шест екипа, разпределени във всеки район, придружени от униформени, направиха изненадващи проверки в магазините. 

Патрули на полицията бяха обградили входовете, а инспекторите направиха обход на търговските площи. Вече има глобени лица за неспазване на епидемичните мерки. Край "Кауфланд" на Цариградско шосе млад мъж бе санкциониран с акт за неносене на маска на закрито.

С констативен протокол се сдоби и бирария "Йегерхов" в Тракия. Полиция и служители на Агенцията по храните са влезли в обекта. В залата са заварили клиенти, които са съединили три маси. Оказало се, че празнуват сватба.

Посетени бяха и "Лидъл" и "Декатлон", намиращи се на булевард „Освобождение”. Едновременно два екипа са влезли в търговските зали на проверка.

Проверка се извърши и във всичките обекти, намиращи се в Ритейл парка срещу Колодрума. Полиция и служител на РЗИ влязоха в хранителния магазин в комплекса, като нарушения не бяха констатирани. Минути след проверката, изненадващо инспектор отново влезе за повторен оглед.

„Проверките ще са изненадващи, ще влизаме повторно в обектите по наша преценка. Всеки ден ще се извършват акциите. Ще се проверява стриктно за спазването на всички посочени в заповедта на министъра епидемични мерки”, заявиха пред наш репортер проверяващите.

Очакват се проверки и по нощните клубове и заведения.

Междувременно опашки пред хранителните магазини не се образуваха. Сутрешните часове също не бяха съпроводени със струпване на чакащи пред вратите на обектите.

„Противно на очакванията, денят е спокоен. Няма опашки. Въпреки това сме подготвени, създадена е организация”, разказа охранител на един от големите магазини под тепетата.

Припомняме, че ударна акция в градския транспорт се проведе тази сутрин. Тя се извършва от здравни инспектори и полицаи. За последните 10 дни са проверени 550 автобуса и са констатирани 70 нарушения.  Униформени и служители на РЗИ проверяват предимно за носене на маски в автобусите.

Масираните проверки идват ден, след като от Областния щаб обявиха затягане на мерките, свързани с превенцията срещу COVID – 19.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина