Мариус Куркински се завръща с “Черното пиле“ на пловдивска сцена СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6596
Мариус Куркински се завръща с “Черното пиле“ на пловдивска сцена СНИМКИ

Моноспектакълът „Черното пиле“ на неповторимия Мариус Куркински отново гостува в Пловдив. Отново на път през вратите на сцената и отново като незабравимо завръщане към Николай Хайтов. Моноспектакълът "Черното пиле" е съставен от три разказа на големия писател: "Мерак", "Пазачът на овесената нива" и "Черното пиле".

Какъв нюанс от човешката природа обединява трите разказа в един спектакъл, ще разберат онези, които отидат на 14 септември 2019 г. от 20:15 ч. в Дом на културата "Борис Христов“.

 „Николай Хайтов е автор, който познава и описва душата на българина, но несъмнено е общочовешки писател. Сякаш самият човек поглежда към нас. Докосват ни човешки души, които никога не се свързват докрай с обществени суетни и отношения. Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и никога не пропускат великите мигове на радост и любов. В разказите на Хайтов душата на българина е чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват“, разказва за спектакъла Мариус Куркински, който освен че играе брилянтно, е направил сценичния вариант на текстовете и режисурата на постановката.

Сценографията е на Милен Боричев, музиката на Емилиян Гацов – Елби.  Продуцент на моноспектакъла "Черното пиле" от Николай Хайтов е Кирил Кирилов.

Билети на билетна каса "МаскАрт" в Дима на културата "Борис Христов ", телефон: 0894611188

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина