Махат търговския център пред кино „Космос” в Пловдив, собствениците получават 229 000 лева

Автор: Благовест Андонов 4478
Махат търговския център пред кино „Космос” в Пловдив, собствениците получават 229 000 лева

Дългогодишната сага с павилионите пред кино „Космос” приключи! Административният съд в Пловдив разпореди Община Пловдив да плати на наследниците на Александър Дяков 229 000 лева за имота от 459 кв.м. Това е близо със 100 000 лева по-висока сума от тази, която бе определена от градските власти.

Делото за отчуждаването на имота бе отлагано няколко пъти. Бе поискана дори и тройна експертиза за цената му. Вещото лице по делото  е изготвил експертиза, според която пазарната оценка на имота е 690 хил. лева. Въпреки това съдът е разпоредил сумата за седемте  наследници на Александър Дяков да получат 229 000 лева.

Така Община Пловдив може да влезе във владение на имота и да премахне по-голямата част от павилионите, които скриват фасадата на киното.Остава обаче още едно решение на Административния съд за друг техен имот в пространството, който е от близо 70  кв.м. Там също единственият казус е колко да е цената за обезщетението, като разписаната цена е от 30 000лева.

Преди делата за цената на имота, от градските власти спечелиха основните съдебни казуси с наследниците на Дяков, а най-важният от тях бе за ПУП-а на парцела.  На базата на него започнаха и отчуждителните процедури.

Градоначалникът заяви, че около 5 млн. лева ще струва преобразяването на киното и площадното пространство отпред. Преди това ще мине конкурс, чиито победител ще вземе и техническото изработване на проекта.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина